despre noi

Dezvoltarea copilului dumneavoastra este pe primul loc în topul priorităților noastre.
Ne mândrim cu programe de calitate elaborate de specialisti acreditati BCBA si / sau avizati de Colegiul Psihologilor și cu abordarea individuală a nevoilor fiecărui copil.

Înființată în anul  2017, Asociatia Autism si Terapii Complementare Curtea De Arges – ACA isi propune sa aduca  rezultate remarcabile prin  programele de intervenție realizate  pentru copiii cu tulburări comportamentale și din spectrul autist ,in viitor specializandu-se  în domeniul de formare a terapeuților ,profesorilor, insotitorilor si parintilor

De ce ACA?

Pentru că suntem o organizație non-profit condusă de  profesioniști, obiectivele și resursele noastre se axează pe:

– Consolidarea familiilor ai caror copii sunt afectati de  autism prin acordarea de asistență în zonele cu cea mai mare nevoie, cum ar fi siguranța, terapia și ajutorarea .
– Oferind membrilor și comunității noastre cele mai recente informații referitoare la cercetare, educație, legislație, siguranță, terapie și tendințe de tratament –
-Sensibilizarea față de ”epidemia ”de autism
– Deși autismul afectează mai mulți copii decât orice altă tulburare din copilărie, acesta este încă cel mai puțin finanțat.

În ceea ce privește creșterea gradului de conștientizare cu privire la autism, speranța noastră este că și resursele vor crește. Până atunci, vom continua să ne extindem programele astfel încât să putem oferi sprijin pentru cât mai mulți beneficiari posibil.

Asociatia Autism si Terapii Complementare Curtea De Arges îşi doreşte să contribuie la îmbunătăţirea vieţii copiilor cu dizabilitati cat si familiilor acestora , prin acordarea de sprijin moral, terapeutic ,informaţional, educativ si social.

Vrem ca beneficiarii proiectelor noastre să ajungă să poată privi încrezători către un viitor mai luminos, în care visele să devină realitate.

Principii fundamentale 

Oferim servicii indiferent de vârsta, rasa, religia, dizabilitatea, sexul, orientarea sexuală, nivelul venitului sau nivelul de nevoie pe spectrul autismului

Încurajăm ferm și susținem familiile, profesioniștii și persoanele care”au intalnit” autismul.

Promovăm alegerea individuală și autodeterminarea persoanelor care trăiesc cu această dizabilitate ,sprijinindu-i in cadrul asocitiei.

Ne opunem oricărei discriminări și vătămări adresate persoanelor  cu autism și familiilor acestora

Suntem transparenți și responsabili față de beneficiari, de cei care ne sprijină și de comunitate

Asigurăm confidențialitatea serviciilor noastre și respectăm legile necesare privind confidențialitatea și reglementările referitoare la aceste servicii.

Ne străduim să ne asigurăm că programele, serviciile și deciziile noastre sunt orientate spre rezultate

Respectăm activitatea afiliaților noștri și nu ne angajăm în acțiuni care întăresc o organizație în detrimentul altora

Echipa ACA

profesionalism și devotament

Mara Alexandra Niță

Mara Alexandra Niță

Președinte, Psiholog, Logoped
Alexandra Matei

Alexandra Matei

Secretar General, Terapeut Ocupațional
Gruianu Andreea

Gruianu Andreea

Terapeut Ocupațional
Necsoi Daniel

Necsoi Daniel

Terapeut ABA
Vartolomei Florian

Vartolomei Florian

Terapeut ABA